Категорично подкрепяме всякаква форма на допълнителен потребителски контрол. Потребителите не са

...
Категорично подкрепяме всякаква форма на допълнителен потребителски контрол. Потребителите не са
Коментари Харесай

Млекопреработвателите ще излязат с официална позиция по скандала с овчето краве сирене

" Категорично подкрепяме всякаква форма на спомагателен потребителски надзор. Потребителите не са хора, които единствено би трябвало да купуват и да заплащат съответните артикули. "

Това съобщи пред БНР ръководителят на УС на Националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов по отношение на огласените резултати от инспекция на гражданско съдружие за качеството на сирене, предлагано на пазара като овче. Според него това е " много силна  корективна скица, която добавя формалния надзор ". По-късно през днешния ден пред медиите млекопреработвателите ще излязат с публична позиция по тематиката. 

Някои от предприятията, които са  малцинство, единици , вършат опити за заобикаляне на разпоредбите, уточни Михайлов. По думите му в същото време " десетки, стотици предприятия в България работят по разпоредбите ".

" Всякакви изявления,  които " цапат " положителното име на българските млечни артикули , в случай че не са подкрепени със съществени доказателства, това не е вярно ", разяснява Владислав Михайлов в предаването " Преди всички ".

Той посочи, че са  поискали от Сдружението за налична и качествена храна протоколите от проучванията в акредитирана лаборатория , само че са им обяснили, че те към този момент са предоставени на БАБХ. Михайлов напомни, че и Комисия за защита на конкуренцията е почнала процедура.

" Не съм видял съответните документи, само че мисля, че в цялото нещо  има съображение за терзание откакто и БАБХ е стартирала процедура, настрана Комисия за защита на конкуренцията се е задвижила . Имат учредения. "

Задължително е  потребителите да знаят  имената на компаниите извършители, счита ръководителят на Националната асоциация на млекопреработвателите.

" Странно е, че  Агенцията по храните не оповестява имена, до момента в който Комисия за защита на конкуренцията непосредствено афишира имената на компаниите, против които задвижва процедура ", означи още Михайлов.

" Тези предприятия би следвало  да си понесат следствията с оптималната мощ на закона ", заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР